01

Wat houdt een totaalrenovatie in?

Bij een totaalrenovatie nemen we als interieurarchitect jouw volledige interieur onder handen, van de ruimte over het meubilair tot de decoratie. Dat passen we helemaal aan aan jouw wensen, noden en behoeften. De buitenmuren en steunmuren zijn het enige dat vaststaat. Laat het maar aan ons over om door de muren heen te kijken.

Een totale interieurrenovatie is een ingrijpende gebeurtenis. Gelukkig weet je waar je voor staat dankzij onze gegarandeerde afspraken. Een prijs is een prijs, een timing is een timing. Die communiceren we duidelijk naar jou en daar houden we ons aan.


Maak een afspraak
Totaalrenovatie - Helga Interieur Antwerpen
02

De voordelen van een totaalrenovatie

Een totaalrenovatie van je huidige woning brengt heel wat voordelen met zich mee.

Waar voor je geld

Waar voor je geld

Renoveren is voordeliger dan een nieuwbouw kopen en je verhoogt er de waarde van je woning mee. Een totaalrenovatie is geen verliespost maar een investering.

Geniet van premies

Geniet van premies

Je drukt het kostenplaatje verder met premies voor renovatie van de overheid. Die geven je meer mogelijkheden dan bij het bouwen van een nieuwe woning.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Je bestaande woning renoveren is milieuvriendelijker dan een nieuw huis of appartement laten zetten. Door te benoveren druk je bovendien je energiekosten én je ecologische voetafdruk.

Helemaal jouw ding

Helemaal jouw ding

Bij een totaalrenovatie vertrek je niet van een blanco blad, toch zijn de mogelijkheden ongelooflijk uitgebreid. Droom groots en realiseer jouw ideale interieur.

Timing

Timing

Afhankelijk van hoeveel werk er nodig is, heb je op relatief korte tijd een volledig nieuw interieur. Alsof je een nieuw huis koopt, maar dan sneller, goedkoper en duurzamer.

Totaalrenovatie - Helga Interieur Antwerpen
Totaalrenovatie - Helga Interieur Antwerpen
03

Hoe gaat een totaalrenovatie in zijn werk?

Dat is luisteren, vertalen en creëren. Je doorloopt samen met ons de volgende stappen.

Vrijblijvende kennismaking

We leren elkaar echt kennen tijdens een eerste ontmoeting

01
02

Opmeting

Afmetingen, materialen, technieken,...
We brengen ze gedetailleerd in kaart.

Schetsontwerp

Een eerste plan, rekening houdend met al jouw wensen en ergernissen.

03
04

Masterplan

Het definitieve plan, met een detailplan per kamer.

Werkbeschrijvingen

Offertes vragen we op bij verschillende vakmannen.

05
06

Opstart, opvolging, oplevering

We blijven contactpersoon voor jou én de vakmannen.

04

Hoeveel kost een totaalrenovatie?

De kosten van een totaalrenovatie zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het antwoord op deze vragen geeft je alvast richting:

Van welke basis vertrek je? Pak je je herenhuis uit de jaren dertig aan of sta je in je leeg opgeleverde nieuwbouwwoning?

Welke tijd voorzie je voor je totaalrenovatie? Trek je volgende maand in je nieuwe huis in of renoveer je je bestaande woning in fases?

Welke werken voer je uit? Enkel de decoratie verbeteren, ook alle kamers schilderen of ineens benoveren om je huis te verduurzamen?

Welk eindresultaat heb je in gedachten? Zijn de tegels van marmer en de kranen van goud of sta je open voor kwalitatief evenwaardige alternatieven?

Helga Interieur bezorgt je je prijs nadat we offertes ontvangen hebben van verschillende vakmannen. Bij ons ben je zeker van die prijs, net als van de timing van de werken.

05

Een totaalrenovatie lijkt mij wat overweldigend, heb ik ook andere opties?

Natuurlijk! Je hoeft bijvoorbeeld niet alles in één keer te doen. Je ontvangt van ons een masterplan met een detailplan per kamer. De uitvoering van de werken verspreid je vervolgens over een periode die je zelf kiest. Bekijk hieronder de mogelijkheden.


06

Onze totaalrenovaties in beeld

07

Laat je ondersteunen tijdens je totaalrenovatie

Jouw droominterieur, daar gaan we voor. Maak gebruik van onze jarenlang creatieve en technische ervaring met totaalrenovaties. Zo krijg jij het interieur van jouw dromen, voor de prijs en binnen de timing die we je garanderen. Neem contact op om kennis te maken en je plannen te bespreken.