01

Je keuken renoveren of een nieuwe keuken plaatsen?

Een keukenrenovatie pak je zo bescheiden of groots aan als je zelf wil. Enkel de handgrepen vervangen en een nieuw likje verf aan de muren? Of je huidige keuken uitbreken om vanaf de naakte muren weer op te bouwen? De mogelijkheden worden enkel beperkt door jouw fantasie en jouw budget.

Natuurlijk hebben zowel een keukenrenovatie als een nieuwe keuken hun voordelen en nadelen. We zetten ze voor je op een rij, zodat je een weloverwogen beslissing maakt.


Keukenrenovatie

 • Kleinere investering
 • Sneller klaar
 • Geen grote werken
 • Keukenindeling blijft behouden
 • Verschil tussen oude en nieuw elementen

Nieuwe keuken

 • Nieuwe keukenindeling mogelijk
 • Perfecte eenheid in stijl en afwerking
 • Keuken gaat langer mee
 • Grotere investering
 • Werken duren langer
02

Keukenrenovaties: enkele voorbeelden

Keukenrenovatie: tips, voordelen en kosten - Helga Interieur Antwerpen
Keukenrenovatie: tips, voordelen en kosten - Helga Interieur Antwerpen
03

Tips van een interieurarchitect voor een keukenrenovatie

Als professioneel interieurarchitect zijn keukenrenovaties voor ons dagelijkse kost. Deze praktische tips delen we graag met je:

 • Hou je stijl in de gaten: zorg dat alle keukenonderdelen bij elkaar en bij jouw stijl passen. Kies daarom op voorhand welke look en feel je wilt en hou je daaraan.
 • Denk na over je kleurpalet: ga je voor een zenkeuken in aardtinten, een minimalistische keuken in strak wit of een landelijke keuken met beige en grijs? Bij Helga Interieur kan je ook terecht voor kleuradvies op maat.
 • Behoud wat goed is: elementen zoals de koelkast, de vaatwasser, de gootsteen of het fornuis vervangen weegt snel op het budget. We vinden ongetwijfeld een andere manier om ze perfect te doen passen in je gerenoveerde keuken.
 • Kies een gepaste afwerking: zijn je keukenkasten nog niet versleten? Ga dan alleen aan de slag met de fronten. Vervang de deuren, verf ze of laat ze wrappen.
 • Denk aan je apparaten: niet alleen aan je vaatwasser en koelkast, maar ook aan je koffieapparaat, je broodbakmachine en je keukenrobot. Je zet ze in het zicht of weggewerkt achter een deur, en zorgt best voor stopcontacten in de buurt.

Maak een afspraak
04

Wat kost een keukenrenovatie?

Een keukenrenovatie is doorgaans goedkoper dan een volledig nieuwe keuken plaatsen. De prijs van jouw keukenverbouwing is afhankelijk van heel wat verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de oppervlakte van de ruimte, welke meubelen en apparaten je kiest en welke materialen je voorkeur wegdragen. Een natuurstenen werkblad is duurder dan een kunststof aanrecht, je keukenkasten bekleden met folie is goedkoper dan met hardhout. Omdat elke keuken en elke bewoner anders is, maakt het team van Helga Interieur enkel een prijs op maat op. Vraag jouw kennismakingsgesprek en vrijblijvende offerte aan.


Maak een afspraak
Keukenrenovatie: tips, voordelen en kosten - Helga Interieur Antwerpen
05

Hoelang duurt een keukenrenovatie?

Ook hier: een keukenrenovatie vraagt minder werk dan het volledig vernieuwen van je keuken. De transformatie duurt minder lang, maar is ook minder ingrijpend. Je keuken is nu eenmaal een ruimte die je niet graag lang mist. De precieze doorlooptijd van jouw keukenrestyling is afhankelijk van jouw wensen. Je keuken enkel verven vraagt minder tijd dan ze volledig strippen en heropbouwen. Waar je wel nu al zeker van bent: eens we een planning opstellen, houden we ons daar ook aan.

06

Renoveer jouw keuken met Helga Interieur

Een keukenrenovatie, dat is niet alleen beslissen wat je gaat doen, maar ook hoe je het gaat doen. Gebogen of rechthoekige kranen? Grote vloertegels of een waterafstotende houten vloer? Extra opbergruimte of extra ruimte? Allemaal keuzes die het uitzicht van jouw keuken rechtstreeks beïnvloeden. Met Helga Interieur heb je een ervaren gids aan je zijde. We horen je wensen, vertalen ze in een plan en creëren jouw droomkeuken. Contacteer ons om samen te werken.