01

Wat houdt een renovatie in?

Voor een interieurrenovatie vertrekken we als interieurarchitect van de winddichte en waterdichte ruwbouw. Daarvoor kijken we door de muren heen. Enkel de buitenmuren en steunmuren staan vast. De rest is aanpasbaar aan jouw wensen en noden.

Je hoeft geen volledige ruimtes aan te pakken om van een renovatie te spreken. Je rekent op ons voor hulp bij elk project. Van het plaatsen van een ingemaakte kast over kleuradvies, interieuradvies en tips voor benoveren tot een totaalrenovatie van je woning.


Maak een afspraak
Renovaties - Helga Interieur Antwerpen
02

Hoe gaat je renovatie in zijn werk?

Onze aanpak bestaat uit luisteren, vertalen en creëren. Daarvoor volgen we een duidelijk parcours.

Vrijblijvende kennismaking

Tijdens een eerste ontmoeting is onze klik belangrijk. Enkel als we jou echt leren kennen, ontwerpen we het interieur waarin jij je thuis voelt.

01
02

Opmeting

Ook als er al een bouwplan is, meten we de ruimte(s) gedetailleerd op. Daarbij brengen we niet alleen de afmetingen maar ook de materialen en technieken in kaart. Denk maar aan de plaatsing van verwarmingen en schakelaars.

Schetsontwerp

We vertalen jouw wensen en ergernissen naar een eerste plan. Dat bespreken we met jou.

03
04

Masterplan

Op basis van jouw feedback maken we het definitieve ontwerp. Daarin koppelen we het functionele, het technische en het esthetische aan elkaar. Je krijgt ook een detailplan per kamer.

Werkbeschrijvingen

Offertes vragen we op bij verschillende vakmannen. Je ontvangt een overzicht met een budget per expertise.

05
06

Opstart, opvolging, oplevering

We blijven nauw betrokken tijdens de werken, als contactpersoon tussen jou en onze vakmannen. Budget en timing staan daarbij vast: de werken gebeuren op tijd en voor de afgesproken prijs.

Terug naar het begin

Het mooiste compliment is wanneer klanten terugkeren voor een volgend project. Dat gebeurt gelukkig regelmatig.

07
03

Hoeveel kost een renovatie?

De kosten van renovaties worden bepaald door verschillende factoren. Dit zijn er slechts enkele:

Aantal ruimtes: een slaapkamer renoveren is goedkoper dan een volledig appartement renoveren.

Aard van de werken: je volledige huis schilderen is goedkoper dan je volledige huis isoleren.

Grootte van de werken: een ingemaakte kast laten plaatsen is goedkoper dan je volledige woonkamer verbouwen.

Uiteraard zegt je budget iets over de mogelijkheden. Maar we raden je aan om groots te durven dromen. Hoe wil je echt wonen? Misschien ligt jouw idyllische interieur wel dichterbij dan je denkt. Ongetwijfeld vinden we een suggestie waar je minstens even tevreden over bent. Zo horen we regelmatig van klanten dat we onszelf terugverdiend hebben. Wil jij ook je investering in je interieur terugverdienen? Contacteer ons nu.

04

Hoelang duurt je renovatietraject?

Dat is afhankelijk van jouw renovatie. Kleuradvies voor een ruimte krijg je al op 1 uur tijd. Voor een totaalrenovatie van een kamer of zelfs je hele woning voorzie je best enkele weken tot maanden.

05

Moet je je woning in één keer renoveren?

Nee, hoor. We werken graag in fases. Daarbij maken we een algemeen plan op voor jouw totaalrenovatie, met detailplannen per kamer. Je beslist vervolgens zelf wanneer je welke werken laat uitvoeren.

Kies bijvoorbeeld eerst voor de keuken en badkamer, nadien voor de woonkamer en slaapkamers en tenslotte voor de zolder. Ontdek hieronder de mogelijkheden voor verschillende ruimtes.

De oplossing voor jouw interieur proberen we wel steeds inpandig te zoeken, zonder aanbouwen of uitbreidingen van je woning. Zo gebruik je minder materialen, wat zowel duurzamer als budgetvriendelijker is.

Voorbeelden van renovaties door Helga Interieur

Renovatie keuken
Renovatie woonkamer
Renovatie keuken