01

Heerlijk ontspannen dankzij een geslaagde badkamerrenovatie

Bij Helga Interieur ben je aan het juiste adres voor de vernieuwing van jouw badkamer. We luisteren naar jouw wensen, om ze te vertalen in een plan voor het creëren van een heerlijke badkamer. Aandacht voor het esthetische, het functionele en het technische is hierbij essentieel. Onze ervaren vakmannen zorgen voor de afwerking tegen de afgesproken deadline en voor de afgesproken prijs. Contacteer ons om samen jouw badkamer te renoveren.


Maak een afspraak
Badkamerrenovatie: stappenplan & checklist - Helga Interieur Antwerpen
02

Ontdek onze badkamerrenovaties

03

Hou hiermee rekening bij je badkamerrenovatie

Hoe jouw nieuwe badkamer eruit ziet, hangt alleen maar af van jouw wensen en jouw budget. Laat je inspireren door onze realisaties hierboven en vertrouw op ons interieuradvies om er alles uit te halen. En denk op voorhand zeker even na over volgende zaken:

Beschikbare ruimte

Beschikbare ruimte

Een bad, een douche én twee lavabo’s op 10 vierkante meter, dat wordt lastig. Breng daarom alvast je badkamer in kaart. Zo zie je de beperkingen, maar krijg je ook ideeën voor de beste inrichting.

Sanitaire installaties

Sanitaire installaties

Wil je een toilet in je badkamer? Kies je voor een standaard ligbad, een ruime inloopdouche of allebei? En ga je voor meerdere lavabo’s, om ochtendfiles aan de badkamerdeur te vermijden? Je badkamer draait om de sanitaire installaties, besteed er voldoende aandacht aan.

Budget

Budget

Hou niet alleen rekening met de aankoop van sanitair, meubilair en verlichting, maar ook met de breekwerken, de installatie van de technieken en de afwerking van vloer, muren en plafond. Durf toch wild te dromen. Uit ervaring weten we dat er meer mogelijk is dan je denkt.

Onderhoud

Onderhoud

Kies voor grote keramische vloertegels, een hangend toilet zonder spoelrand en een douchewand met een beschermende laag. Zo wordt je badkamer in één keer heel wat onderhoudsvriendelijker.

04

Keuzes maken bij het renoveren van je badkamer

Niemand heeft dezelfde perfecte badkamer in gedachten. Een renovatie van deze ruimte vraagt dan ook om het doorhakken van heel wat knopen. Van de kleur van de voegen tussen de vloertegels tot het model van de douchekop aan je ligbad. Helga Interieur helpt je graag met het kiezen van de volgende elementen van een badkamerrenovatie:

  • Vloer: ga je voor keramische tegels, een waterbestendige houten vloer of een gietvloer?
  • Muren: een afwerking met waterdichte en onderhoudsvrije wandtegels, betonstuc of verven?
  • Plafond: duurzaam hout, een spanplafond onder je huidige plafond of gyproc?
  • Bad: ligbad, hoekbad, zitbad, combibad, tweepersoonsbad, whirlpool…? En ingebouwd of losstaand?
  • Douche: ga je voor een douchecabine, een douchebak of een inloopdouche?
05

Je badkamer vernieuwen: zo begin je eraan

Ons stappenplan voor jouw badkamerrenovatie

Een badkamer is de ruimte bij uitstek waar esthetiek, functionaliteit en techniek elkaar moeten vinden. Denk alleen al maar aan verwarming, sanitair warm water, elektriciteit, ventilatie en wandafwerkingen in één kamer. Doe daarom beroep op professionele vakmannen, zoals onze onderaannemers.

Is je badkamer tot op de draad versleten en toe aan een stevige opknapbeurt? Wil je je sanitaire installaties vernieuwen voor nog meer comfort en energie-efficiëntie? Of ga je voor een volledig nieuwe badkamerinrichting, waarbij je terug vertrekt van de naakte ruimte? Hoe klein of groot je badkamerrenovatie ook is, we doorlopen samen het proces en zetten volgende stappen, indien nodig voor jouw vereisten.

Ontwerp

We geven het toilet, het badkamermeubel, de radiatoren, de douche en/of het bad hun plaats, rekening houdend met onder meer voorzieningen en natuurlijke lichtinval.

01
02

Breekwerken

Onze vakmannen verwijderen de elementen die niet meer nodig zijn, waarbij ze letten op de leidingen voor water, gas en elektriciteit.

Leidingen

Je sanitair verplaatsen of elektriciteit op een andere plek nodig? Dan verplaatsen onze loodgieter en elektricien eerst de nodige leidingen, voordat we verder werken.

03
04

Egaliseren

De breekwerken en het heraanleggen van de leidingen hebben ongetwijfeld tot een ongelijke vloer geleid, die we dan ook eerst weer vlak maken.

Tegelen en voegen

Wanneer de vloeren en muren perfect glad en waterdicht afgewerkt zijn, plaatsen onze vakmannen zorgvuldig de tegels van jouw keuze.

05
06

Sanitair, meubilair en radiatoren

Nu de basis goed zit, is het tijd voor de verdere afwerking. We installeren jouw nieuwe bad, douche, badkamermeubel, toilet en radiatoren.

Elektriciteit aansluiten

Onze elektricien zorgt ervoor dat alle lichten en stopcontacten precies werken zoals het hoort, zodat jij veilig en ontspannen geniet van je nieuwe badkamer.

07
06

Hoeveel kost een badkamerrenovatie?

De totale kostprijs voor een badkamerrenovatie is afhankelijk van heel wat factoren. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de werken, de afmetingen van je badkamer en je eigen voorkeuren. Omdat elke badkamer anders is, maakt Helga Interieur steeds een offerte op maat. Daar houden we ons ook aan, zodat jij op voorhand weet wat jouw nieuwe badkamer kost. Wanneer je aan de juiste voorwaardes voldoet, reken je wel op enkele overheidspremies die de kosten voor het renoveren van je badkamer verminderen:

  • Mijn VerbouwPremie voor een duurzaam systeem voor sanitair warm water, zoals een warmtepomp of een zonneboiler, en voor elektriciteit en sanitair.
  • De aanpassingspremie om je woning geschikt te maken voor oudere bewoners.
  • 6% in plaats van 21% btw voor renovatiewerken in privéwoningen van minstens 10 jaar oud.

Voor welke premies jij in aanmerking komt, ontdek je met de Premiezoeker.

07

Hoelang duurt het verbouwen van een badkamer?

Net zoals de kostprijs is de duur van de werken bij een badkamervernieuwing afhankelijk van onder meer de grootte van de werken en de afmetingen van de ruimte. Een toilet vervangen vraagt nu eenmaal minder tijd dan een complete badkamerrenovatie. Bij Helga Interieur ben je zeker van een vastgelegde planning én uitvoering. Zo weet jij steeds perfect hoe lang de werken duren.

08

Helga Interieur, jouw interieurarchitect voor badkamerrenovaties

Als ervaren interieurarchitecten weet het team van Helga Interieur precies hoe jouw badkamer aan te pakken. Daarbij houden we rekening met jouw wensen, jouw budget en jouw timing. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek, waarin we alle mogelijkheden overlopen.