01

Hoe start je met kleuradvies?

Daarvoor neem je contact op met ons, natuurlijk. We beantwoorden je bericht zo snel mogelijk en zoeken samen een moment om af te spreken.

Als interieurarchitect bekijkt Helga samen met jou graag ter plaatse de ruimte of woning waarvoor je kleuradvies wilt. Hoe is de lichtinval, waarvoor gebruik je de ruimte, naar welke sfeer ben je op zoek? Met boeken behangpapier, verfstalen, stoffen en haar schetsboek bij de hand toont Helga je alle mogelijkheden. Reken minimaal 1 uur voor een ruimte en maximaal 3 uur voor je hele huis.

Nadien ontvang je een kleurenplan of schildersplan. Daarop staat duidelijk aangeduid welke kleur best past bij je oppervlakte. Zo ga jij meteen aan de slag met je nieuwe interieur.


Maak een afspraak
Kleuradvies aan huis | Helga geeft je persoonlijke tips - Helga Interieur Antwerpen
02

Tips & tricks voor jouw kleuren

Elke ruimte, elk interieur en elk huis is anders. Kleuradvies is per definitie op maat. Toch zijn er enkele algemene tips en tricks om rekening mee te houden.

Maak gebruik van de kleurencirkel

Maak gebruik van de kleurencirkel

Met dit handige hulpmiddel heb je een overzicht van alle voor de mens zichtbare kleuren en hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Experimenteer met een accentmuur

Experimenteer met een accentmuur

Maar hou wel rekening met belangrijke factoren zoals de oppervlakte van de muur, het natuurlijk licht en het ruimtelijk effect van je kleur.

Bekijk kleurstalen overdag én ‘s avonds

Bekijk kleurstalen overdag én ‘s avonds

Hou ze bij natuurlijk licht en bij kunstlicht tegen de muur. Groen is overdag fris en fruitig, paars past weer beter bij kunstlicht.

Kleuradvies voor contrasten en harmonie

Kleuradvies voor contrasten en harmonie De kleurencirkel groepeert alle kleuren naargelang de manier waarop ze met elkaar contrasteren (tegenoverliggende kleuren) of net perfect bij elkaar passen (naast elkaar liggende kleuren). Ga je dieper in de kleurencirkel, dan ontdek je dezelfde kleur met een steeds groter aandeel wit, de zogenaamde ton-sur-tonkleuren.

Complementaire of contrasterende kleuren versterken elkaar en zorgen voor een levendig, krachtig interieur. Denk bijvoorbeeld aan groen en roos, geel en blauw of paars en oranje. Gebruik het contrast tussen licht en donker om de kleur voor je plafond te kiezen. Harmonieuze kleuren liggen naast elkaar, bijvoorbeeld oranje en rood, blauw en turquoise of groen en geel. Je laat ze helemaal tot hun recht komen met neutrale tinten. Ton-sur-tontinten brengen dan weer subtiele nuances in je woning, ook wanneer je een strak wit interieur hebt.

Kleuradvies voor een accentmuur

Een accentmuur doorbreekt je interieur, voegt leven en dynamiek toe en verandert hoe je je ruimte ervaart. Hou voor de keuze van je accentkleur rekening met volgende factoren:

  • Oppervlakte: kleine accentmuren zijn gebaat bij pure en onopvallende kleuren, grote bij lichte en minder zuivere kleuren.
  • Glanzend of niet: glanzende kleuren zijn frisser, matte kleuren intiemer. De gulden middenweg is satijnglans.
  • Natuurlijk licht: geef donkerdere ruimtes een lichte accentmuur, in lichtere ruimtes zijn oneffenheden duidelijker zichtbaar.
  • Ruimtelijk effect: lichte kleuren lijken je ruimte te vergroten, donkere accentwanden voegen sfeer en gezelligheid toe.
Kleuradvies aan huis | Helga geeft je persoonlijke tips - Helga Interieur Antwerpen
Kleuradvies aan huis | Helga geeft je persoonlijke tips - Helga Interieur Antwerpen
03

Hoeveel kost kleuradvies?

Met het juiste kleuradvies creëer je een echt wauw-gevoel. Daar hoeven geen grote renovatiebudgetten tegenover te staan. Met kleine ingrepen maak je al een groot verschil. Helga Interieur werkt voor elk budget op maat.

Voor ons kleuradvies betaal je een vaste prijs. Klop je bij ons aan voor een renovatieproject zoals een totaalrenovatie of benoveren? Dan ontvang je gratis kleuradvies van ons aan het einde van ons traject.


Maak een afspraak
04

Geniet van ons kleuradvies

In 1 uur tijd geeft Helga je een duidelijk beeld van hoe je jouw interieur best inkleurt. Contacteer ons voor kleuradvies op maat bij jou thuis.