01

Kom tot rust dankzij onze slaapkamer renovatie

Helga Interieur luistert naar je wensen, vertaalt die in een plan en creëert zo jouw gedroomde slaapkamer. Daarbij zorgen we voor het esthetische, het functionele en het technische, geholpen door onze ervaren vakmannen. Zo garanderen we de realisatie van jouw slaapkamer renovatie op tijd, binnen het afgesproken budget. Contacteer ons om samen de mogelijkheden te bekijken.


Maak een afspraak
Slaapkamer renovatie: stappenplan & checklist - Helga Interieur Antwerpen
Slaapkamer renovatie: stappenplan & checklist - Helga Interieur Antwerpen
02

Je slaapkamer renoveren: zo begin je eraan

Het stappenplan voor je slaapkamer renovatie

Van plan om je slaapkamer op te knappen met enkele eenvoudige ingrepen? Of ben je klaar om je slaapkamer grondig te verbouwen, misschien zelfs te verhuizen naar een nieuwe ruimte? Voor je begint aan je slaapkamer renovatie, is het een goed idee om volgende stappen te doorlopen. Zo weet je wat je wilt en hoe je het wilt.

Bekijk je huidige slaapkamer

Wat vind je er leuk aan en wil je zeker behouden? Wat stoort je en wil je zeker verbeteren? Neem mee wat goed is en bekijk hoe je de mankementen oplost.

01
02

Kies een ruimte

De prachtige hoekkamer op het gelijkvloers, die uitgeeft op de tuin? Die rustige kamer achteraan op de eerste verdieping? Of waarom niet je zolder? Door die ‘verloren ruimte’ een nuttige invulling als slaapkamer te geven, creëer je meer plaats in de rest van je woning. Met dakvensters en ingewerkte kasten draai je de schuine wanden in een voordeel om. Hou dus zeker rekening met de mogelijkheid van een zolder renovatie tot slaapkamer.

Laat je inspireren

Vorm je een beeld van jouw toekomstige slaapkamer. Bekijk onze realisaties hierboven, doorblader interieurmagazines, snuister rond op het internet.

03
04

Leg je budget vast

Dat is namelijk een belangrijke richtingaanwijzer voor jouw slaapkamer renovatie. Durf tegelijk te dromen. We weten uit ervaring dat er meer mogelijk is met jouw budget dan je zelf denkt.

03

Mogelijkheden voor een slaapkamer renovatie

Als professioneel interieurarchitect adviseren we je steeds om te kiezen voor het beste bed, vooral op het vlak van comfort. Je bed is namelijk het belangrijkste onderdeel van je slaapkamer. Kies dus bij het begin van je slaapkamer renovatie waar je het plaatst in de ruimte. Hou daarbij rekening met de circulatie: je wilt liefst dat je bed langs beide kanten toegankelijk is, maar ook dat je ’s nachts makkelijk de weg naar het toilet vindt.

Maar verlies naast je bed ook deze zaken niet uit het oog:

  • Kleuren: wil je een slaapkamer met een warme uitstraling of net met een kalmerend effect? Of je nu schildert of behangt, de keuze voor kleuren en patronen is niet te onderschatten. Populaire keuzes zijn neutrale tinten zoals wit, grijs, taupe en beige en pasteltinten. Die passen perfect bij natuurlijke materialen, zodat je decoratie weer iets feller gekleurd mag zijn. Klop gerust bij Helga Interieur aan voor kleuradvies op maat.
  • Raamdecoratie: bij een slaapkamer renovatie is verduistering je eerste prioriteit. Een kiertje kan al te veel zijn. Kies voor dubbele gordijnen, rolluiken of andere, gepaste raamdecoratie. Zonwering helpt niet alleen het buitenlicht tegen te houden, het zorgt ook voor minder hoge temperaturen in je slaapkamer tijdens warme zomerdagen.
  • Verlichting: tl-lampen zijn uiteraard uit den boze. Kies je voor een plafondlamp of inbouwspots, voor een leeslampje of een nachtlampje? Hou ook rekening met het natuurlijk licht. Helga Interieur denkt graag mee na over je lichtplan. Zo stellen we steeds twee lichtkringen voor: werklicht, om de slaapkamer te poetsen, en sfeerlicht, voor vlak voor of na het slapen.
  • Opbergruimte: kijk je ’s avonds televisie of lees je een boek? In het ene geval voorzie je plaats voor je tv, in het andere voor je boeken. Welke spullen bewaar je op je nachtkastje en welke erin? En ga je voor een losse kledingkast, inbouwkasten of een dressing? Alles is afhankelijk van jouw wensen en beschikbare ruimte. Het belangrijkste is dat je tot rust komt in je slaapkamer. Zo plaatsen we wasmanden niet in het zicht op de grond, maar op een verhoogje achter een kastdeur.
  • Vloerbekleding: parket, laminaat of vinyl? Voor een slaapkamer renovatie dient je vloer vooral warm en comfortabel, aantrekkelijk en geluiddempend te zijn. PVC is onverwoestbaar, laminaat onderhoudsvriendelijk, vinyl lekker zacht. De keuze hangt af van onder meer je voorkeuren en je budget.
04

Helga Interieur, de partner voor jouw slaapkamer renovatie

Een slaapkamer renovatie, daar komt veel meer bij kijken dan je bed van plaats veranderen of een nieuw kleurtje tegen de muren. Doe daarom beroep op een ervaren interieurarchitect zoals Helga Interieur. We luisteren naar jouw wensen, vertalen die in een concreet plan en creëren samen met onze vakmannen de slaapkamer van je dromen. Contacteer ons om samen te werken.