01

Kleine interieuringrepen: onze tips

Het team van Helga Interieur duikt met veel plezier in een totaalrenovatie. Maar even graag geven we je interieuradvies op maat. Want ook subtiele veranderingen brengen harmonie en rust in je huis. Ze verhogen je woonervaring en je leefkwaliteit. Heb je bijvoorbeeld al aan volgende kleine ingrepen voor je interieur gedacht?

Accentverlichting

Verlichting heeft een enorme invloed op je beleving van een ruimte. Onze lichtplannen bestaan uit verschillende lagen, zoals functionele verlichting, omgevingsverlichting en accentverlichting. Probeer eens een andere lamp boven de eettafel (zoals in deze realisatie), of verplaats de staande lamp naar een andere hoek van de kamer.

Handgrepen en kranen

Ze vallen amper op en zijn vooral functioneel. Pas wanneer je de handgrepen van je deuren of meubels vervangt of verft, merk je hoezeer ze de uitstraling van jouw interieur mee bepalen. Ook de keuze van de waterkranen is een belangrijke stap bij je keukenrenovatie of badkamerrenovatie. Strak blinkend of elegant mat? De keuze is aan jou.

Accessoires

Natuurlijk! Heb je vooral grijze, rechthoekige kussens in je zetel liggen? Het is verbazingwekkend hoe groot het verschil is door een andere vorm of kleur toe te voegen. Hou wel rekening met je kleurenpalet, of doe beroep op ons kleuradvies. Experimenteer ook met je muurdecoratie en met aantrekkelijke objecten. In deze realisatie gaven we bijvoorbeeld de geliefde Legocollectie van de bewoners een bijzonder plaatsje.

Vloerbekleding

Vormen, kleuren, materialen… Probeer gerust verschillende soorten matten en tapijten uit om je ruimte aan te kleden. In dit interieur verbindt het strakke tapijt met een opvallend, kleurrijk patroon de zitbank, het haardvuur en de wandkast naadloos met elkaar.

Spiegel

Een donkerdere kamer die je letterlijk en figuurlijk wilt verlichten? Een extra raam laten plaatsen is niet altijd mogelijk, verven is een grote inspanning… Probeer daarom eens met spiegels tegenover een raam te werken. Ze kaatsen het licht alle kanten op en wekken de illusie van een grotere, luchtigere ruimte.

grootse impact met kleine ingrepen
Kleine ingrepen in je interieur
grootse impact met kleine veranderingen
Kleine ingrepen in je keuken: kraan
Kleine veranderingen in je interieur
kleine ingrepen in je interieur
kleine veranderingen in je keuken
02

Helga Interieur, gespecialiseerd in ingrepen in je interieur

Minimale ingrepen hebben een grote impact. Daarbij hou je wel best rekening met de basics van interieurinrichting. Geen idee waar te beginnen, of je kunt wel wat begeleiding gebruiken? Doe dan beroep op Helga Interieur. Samen kiezen we de perfect passende materialen, vormen en kleuren. Contacteer ons voor jouw interieurarchitectuur.

Foto's: Fotografie Dante Van Camp